LOTTORESULTATER |VIKING LOTTO

Viking Lotto er et sjansespill som spilles i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen og Latvia hver onsdag. Det ble første gang spilt i 1993 og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger. Spillet er et lotteri der deltagerne skal velge ut seks tall som de antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 48 tall. I tillegg til de seks vinnertallene trekkes to «tilleggstall» og et «lykketall». Spillet har samme navn i alle landa, bortsett fra i Danmark, der det heter Onsdags Lotto, og på Island, der det heter Vikingalottó.

Fra 30. oktober 1997 økte rekkeprisen i Viking Lotto fra to til tre kroner, og i 2004 økte rekkeprisen til fire kroner. Fra spilleomgang 12/2000 fikk Viking Lotto-klubben et nytt medlem, da også Estland hengte seg på lasset. I forbindelse med rekkeprisøkningen i 2004 innførte Norsk Tipping tilleggsdimensjonen Lykketall, som vil kunne skape enda høyere førstepremier i spillet. Premierekorden for Viking Lotto er 216 millioner fra trekningen den 15. mai 2013 til en mann fra Troms. En tidligere premierekord var i juli 2010 en utbetaling på 46,5 millioner kroner til et ektepar fra Lillestrøm.

Den teoretiske sjansen for å vinne er 1:50 i resultater, mens vinnersannsynligheten for førstepremien er 1:12 271 512 i resultater. Hvis ingen har seks rette, overføres førstepremiepotten til neste ukes førstepremiepott; dette kalles Jackpot.

kilde: wikipedia