Viking-Lottotrekning

RESULTAT ONSDAG 19/06 Vikinglotto Trekning
Vinnertall: 1 - 5 - 7 - 18 - 28 - 48

Vikingtall: 4

1. premie 6 rette + 1 vikingtall

JACKPOT

6 rette

JACKPOT

5 + 1 vikingtall

38.840,-

5 rette

4.175,-

4 rette

145,-

3 rette

75,-

Premieprognose fra Norsk-Tipping

Slik er premiestrukturen for Viking Lotto

Premie Antall rette Sannsynlig premie
1. premie 6 hovedtall + 1 vikingtall Fra ca. 25 til ca. 300 mill. kr
2. premie 6 hovedtall Ca. 2,3 mill. kr (ved én vinner)
3. premie 5 hovedtall + 1 vikingtall Ca. 53.000 kr.
4. premie 5 hovedtall Ca. 5.400 kr
5. premie 4 hovedtall Ca. 120 kr
6. premie 3 hovedtall Ca. 60 kr

Vinnersjansen for 1. premie er 1:98 millioner per rekke.

Ta del i spenningen med Vikinglotto – Her er alt du tenger å vite

Vikinglotto er en av de mest populære lottospillene i Norden, kjent for sine imponerende jackpotter og spennende trekninger. Her kan du lese alt du trenger å vite om Vikinglotto, fra hvordan det fungerer til tips for å øke dine vinnersjanser.

Hva er Vikinglotto?

Vikinglotto er et lotterispill som ble lansert i 1993 av Norsk Tipping i samarbeid med andre nordiske land som Danmark, Finland, Island og Sverige. Spillet tilbyr en kombinasjon av talltrekninger og tilleggsspill, og det har raskt blitt en favoritt blant spillentusiaster over hele regionen.

Hvordan spiller man Vikinglotto?

For å spille Vikinglotto velger du 6 tall mellom 1 og 48, i tillegg til et Vikingtall mellom 1 og 8. Jackpoten utløses hvis alle dine 6 hovedtall matcher de trukne tallene, samt riktig Vikingtall. Det er også flere premienivåer basert på antall riktige tall du har.

Trekninger og Jackpotter

Vikinglotto trekkes hver onsdag kveld, og det er alltid spenning knyttet til jackpoten. Jackpoten starter på et minimumsbeløp og ruller videre til den blir vunnet. Det har vært mange heldige spillere som har vunnet livsendrende summer gjennom Vikinglottoens historie.

Tips for å øke vinnersjansene

Selv om lotteri er basert på flaks, er det noen strategier som kan øke dine vinnersjanser. En vanlig taktikk er å velge tall spredt utover hele spekteret, istedenfor å fokusere kun på lavere eller høyere tall. Det er også lurt å delta jevnlig i trekningene for å øke sjansene dine.

Vikinglotto online

I dagens digitale tidsalder kan du også spille Vikinglotto online gjennom autoriserte nettsider. Dette gjør det enklere for spillere å delta uansett hvor de befinner seg.

Vikinglotto er ikke bare et lotteri, det er en spennende opplevelse som gir muligheten til å drømme stort og vinne stort. Med regelmessige trekninger, imponerende jackpotter og enkel tilgjengelighet online, er det enkelt å forstå hvorfor Vikinglotto er så populært blant spillentusiaster i hele Norden. Ta del i spenningen og kanskje blir du den neste heldige vinneren!

VIKING LOTTO

Viking Lotto er et sjansespill som spilles i Norge, Danmark, Sverige, Island, Finland, Estland, Litauen og Latvia hver onsdag. Det ble første gang spilt i 1993 og var verdens første flernasjonale spill med ukentlige trekninger. Spillet er et lotteri der deltagerne skal velge ut seks tall som de antar vil bli trukket ut som vinnertall av i alt 48 tall. I tillegg til de seks vinnertallene trekkes to «tilleggstall» og et «lykketall». Spillet har samme navn i alle landa, bortsett fra i Danmark, der det heter Onsdags Lotto, og på Island, der det heter Vikingalottó.

Fra 30. oktober 1997 økte rekkeprisen i Viking Lotto fra to til tre kroner, og i 2004 økte rekkeprisen til fire kroner. Fra spilleomgang 12/2000 fikk Viking Lotto-klubben et nytt medlem, da også Estland hengte seg på lasset. I forbindelse med rekkeprisøkningen i 2004 innførte Norsk Tipping tilleggsdimensjonen Lykketall, som vil kunne skape enda høyere førstepremier i spillet. Premierekorden for Viking Lotto er 216 millioner fra trekningen den 15. mai 2013 til en mann fra Troms. En tidligere premierekord var i juli 2010 en utbetaling på 46,5 millioner kroner til et ektepar fra Lillestrøm.

Den teoretiske sjansen for å vinne er 1:50 i resultater, mens vinnersannsynligheten for førstepremien er 1:12 271 512 i resultater. Hvis ingen har seks rette, overføres førstepremiepotten til neste ukes førstepremiepott; dette kalles Jackpot.

kilde: wikipedia